Recomandari privind ingrijirea seturilor de papioane si batiste din matase

Curatarea chimica este ideala pentru pastrarea stralucirii si a consistentei deosebite a accesoriilor realizate din matase naturala. Pe eticheta produselor (textila sau cea de brand) veti gasi indicatii de curatare chimica cu orice solvent, inafara cloretilenei.

Nu recomandam spalarea totala manuala a papioanelor din matase naturala, deoarece avand materiale de sustinere a formei, exista riscul sa nu isi mai revina la forma initiala. Petele se pot inlatura, daca sunt pe suprafete mai mici, cu un prosop udat cu apa calda (sub 30 grade) si eventual cu putin detergent lichid Perwoll.

Batistele din matase se pot spalara manual cu detergent lichid Perwoll pentru materiale colorate, in apa calda (sub 30 de grade). Produsele vor fi calcate si intretinute mai usor, daca dupa spalare le veti stoarce delicat si le veti pune sa se usuce intr-o forma cat mai apropiata de forma initiala a produsului.

* Atentie la inalbitorii/ alte substante din detergenti, sapunuri.
* Calcarea produselor de matase se va face la setarea „matase” (se poate folosi temperatura medie sau mai mare in functie de tipul dispozitivului de netezire folosit).